Jullie bruiloft is de meest bijzondere en persoonlijke dag van jullie leven. Je wilt dan ook graag dat jullie bruiloft een weerspiegeling is van wie jullie als koppel zijn. Zodat jullie je helemaal in jullie element voelen. Maar ook zodat jullie gasten na 10 jaar nog steeds weten van wie die toffe bruiloft was en niet twijfelen of dat die van jou of een andere vriendin was. Een persoonlijke bruiloft dus.

Geen idee waar je moet beginnen en waar je precies allemaal in kan personaliseren? Ik help je graag op weg! Hieronder vind je 9 tips voor een persoonlijke bruiloft.

 

Tip 1: Een thema of accentkleur op je bruiloft
Naast de klassieke kleur wit, kun je ook een andere accentkleur toevoegen. Kies hiervoor een kleur die bij jullie past of kijk naar de betekenis van kleuren. Zo komt deze (betekenisvolle) kleur in verschillende uitingen gedurende de dag weer terug en blijft alles mooi in één lijn met elkaar. Denk hierbij aan de bloemen, servetten, tafelloper, kaarten, enz. Als je dit nog wat breder wilt trekken, kan je ook voor een geheel thema kiezen zoals boho, great gatsby of black-tie.

Tip 2: Favoriete bloemen
Waarin je met bloemen de accentkleur kan versterken, kan je met bloemen nog veel meer betekenis aan jullie bruiloft geven. Zo heeft elke bloem een eigen betekenis, in dit blog vind je daar meer over. Daarnaast creëer je met bloemen een heel romantische en feestelijke sfeer. En deze kan je natuurlijk overal in terug laten komen; in de backdrop, het welkomstbord, op de tafels tijdens het diner en natuurlijk de receptie en het feest.

Tip 3: Maak een eigen stempel
Een persoonlijke stempel is een uniek en stijlvol element om toe te voegen aan jullie bruiloft. Kies bijvoorbeeld voor een stempel met jullie initialen, favoriete bloem die ook op de bruiloft vaker terugkomt, een tekening van de locatie of jullie zelf, een quote, enz. Deze kan je dan gebruiken op bijvoorbeeld jullie uitnodigingen, de servetten, taarttopper, welkomstbord en de bedankjes.

Tip 4: Persoonlijke playlist
Met een persoonlijke playlist op jullie bruiloft kan je de muziek perfect afstemmen op jullie wensen en voorkeuren. Voeg nummers toe die een speciale betekenis voor jullie hebben en/of nummers die jullie standaard samen keihard meezingen. Denk hierbij niet alleen aan de belangrijke momenten als het op komen lopen naar het altaar en de openingsdans. Maar maak bijvoorbeeld ook een playlist voor als je je ’s morgens klaarmaakt met je vriendinnen om helemaal in de stemming te komen. Een ander lijstje voor tijdens de receptie. En verzoeknummers voor de DJ/band om op de avond te spelen. Muziek maakt heel veel sfeer, en dat kunnen jullie ook zelf in de hand hebben.

Tip 5: Een persoonlijke ceremonie
Kies een zelfstandige trouwambtenaar die jullie liefdesverhaal helemaal zal opslokken en hier een mooi en persoonlijk verhaal van zal maken. Met een lach en een traan. Of kies ervoor om dit door iemand te laten doen in jullie eigen omgeving. Een grapje tussendoor mag best. Je kan er ook voor kiezen om live muziek in te zetten door een zanger(es)/pianist/violist/enz. in te huren of door iemand van jullie dierbaren een nummer op te laten dragen. Zijn er kinderen betrokken bij de bruiloft? Denk dan ook aan een (zelf ontworpen) kinderakte die zij kunnen ondertekenen. Zo voelen zij zich ook heel belangrijk en hebben jullie voor altijd dit moment op papier. En op de foto natuurlijk.

Tip 6: Personaliseer je eten
Kies eten die past bij jullie smaak, afkomst, favoriete vakantieland of persoonlijkheid. En houd daarbij uiteraard wel ook rekening met jullie gasten. Dat jullie dol zijn op oesters, betekent niet dat iedereen dat is, en het zou zonde zijn als men dit niet op zou eten. Bespreek de opties met de cateraar of locatie. Wie weet heb je wel de mogelijkheid tot foodtrucks, die kan je dan helemaal aanpassen naar jullie wensen. Gaan jullie voor een diner aan tafel? Denk dan goed na of je een shared dining wilt of een 3 gangen menu van de kaart. Ook hier geldt; kies wat er bij jullie past.

Tip 7: Het gastenboek
Wil jij herinneringen van jullie bruiloft kunnen blijven herbeleven? Zorg dan dat gasten een boodschap voor jullie kunnen achterlaten. Dit kan via een traditioneel gastenboek, maar ook via heel veel originele manieren. Denk aan een photobooth waarbij er 2 printjes uit de machine komen zodat je één foto in het boek kan plakken met een leuk berichtje. Of denk aan een date-ideeën box, huwelijksadvies bord, wensenlijst voor over 1 jaar die je na 1 jaar dan terug kan lezen. Of denk aan een video gastenboek of een audioboodschap via een ouderwetse telefoon. Er is van alles mogelijk.

Tip 8: Nagenieten met een bedankje
Na afloop van jullie bruiloft jullie gasten een bedankje meegeven, is een mooie manier om ze te bedanken voor hun aanwezigheid op de bruiloft. Kies ook hierbij iets dat bij jullie past. En/of bij het thema van de bruiloft. Denk aan jullie lievelingssnoepjes, een reislabel als jullie van reizen houden of schrijf voor elke gast een persoonlijke boodschap. Zo kan je jullie gasten laten weten hoeveel ze voor jullie betekenen.

Tip 9: Het entertainment
Jullie kunnen jullie bruiloft die extra touch geven door het extra entertainment. Denk hierbij aan een karikatuurtekenaar tijdens de receptie als jullie wel van humor houden, een kleurplaat van jullie als er veel kinderen op de bruiloft zijn, buitenspelletjes voor tijdens de receptie als jullie competatief zijn ingesteld, een plak-tattoo booth met een tatto van jullie initialen bijvoorbeeld als dit bij jullie past, een ijscokraam als jullie echte zoetekauwen zijn, een live band of muzikant als jullie echte muziekliefhebbers zijn. En zo zijn er nog tal van opties.  Ik spar hier uiteraard graag over met jullie mee.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren voor een persoonlijke bruiloft. In dit blog vind je meer tips om jullie bruiloft te personaliseren in de decoratie.

Ga jij binnenkort trouwen en word je helemaal enthousiast van deze tips voor een persoonlijke bruiloft? Ben je benieuwd hoe jullie bruiloft zo persoonlijk mogelijk kunnen maken? Ik denk graag met jullie mee. Neem vrijblijvend contact op.