Je wilt dat jullie bruiloft er tip-top-verzorgd uitziet. De decoratie op jullie bruiloft is hier een groot onderdeel van. Je kan een locatie hier echt mee aanvullen en je kan consistentie creëren in alle decoratie waardoor het één geheel wordt. Zo houd je rust in de ruimte, maar ook in je hoofd. Dit bespaart je overigens ook kosten, nu zal je beter nadenken over de decoratie die je voor jullie bruiloft aanschaft en niet lukraak alle leuke dingen kopen. Gebruik dit kleurenpallet ook al in jullie uitnodigingen, zo hebben gasten herkenning en kunnen jullie mooi 1 lijn trekken in al jullie uitingen.

Het is belangrijk dat jullie thema/kleurenpallet bij jullie past. Het moet echt jullie bruiloft worden, en niet die van Pinterest die net zo goed van iemand anders had kunnen zijn. Maak het eigen.

Maar welke decoratie mag er echt niet op jullie bruiloft ontbreken en waar moet je allemaal aan denken?

Het ontvangst

 • Een welkomstbord, het leukst natuurlijk als deze in de stijl van de uitnodiging is. Denk hierbij dan ook aan een schildersezel om deze op te zetten of iets anders waar je deze aan kan ophangen/vastmaken.
 • Bloemen! Deze ga je vaker terug zien komen. Het is natuurlijk geheel aan jullie waar je bloemen inzet, maar bloemen hebben direct een romantisch effect. Kies opnieuw weer bloemen in jullie kleurenpallet of die dus bij jullie thema passen. Denk bij het ontvangst aan een mooie grote vaas bij binnenkomst en/of aan bloemen voor bij het welkomstbord. Dit ligt er uiteraard ook aan hoe de locatie eruit ziet.
 • Je kan er ook voor kiezen om je gasten te verwelkomen met een ballonnenboog. Versier de deur of poort waarmee gasten m op jullie locatie komen voor het directe wow-effect. Of plaats de boog net iets na binnenkomst voor een mooie achtergrond zodat iedereen hieronder op de foto kan.
 • Wil je je gasten duidelijk maken dat ze hun mobiel in hun tas/broekzak laten of juist dat ze foto’s mogen maken en hoe ze deze kunnen delen? Zet dan een bordje neer met uitleg hoe het zit en uitleg wat ze kunnen doen.

De ceremonie

 • De loper. Officieel is deze rood, maar tegenwoordig zien we allerlei kleuren voorbijkomen. Veelal wit, maar deze kan bijvoorbeeld ook goud of zelfs zwart zijn.
 • Stoelversiering, en dan met name in het gangpad. Denk hierbij aan vaasjes met bloemen aan de zijkanten van de stoelen, lantaarns of vazen op de grond of een kleine berm van rozenblaadjes aan beide kanten.
 • Zeker weten dat jullie meest dierbare familie en vrienden vooraan zitten? Leg dan naamkaartjes op de voorste stoelen. Extra leuk als ook deze weer in het thema/kleurenpallet zijn.
 • Vergeet ook niet om een mooi ringendoosje aan te schaffen! Tegenwoordig zie je de meest creatieve opties hiervoor voorbij komen. Momenteel erg populair; een glazen doosje met hierin wat mos of een roos waar de ringen op liggen.
 • Voor het mooiste plaatje (voor jullie gasten, maar ook voor de foto’s) wil je een mooie achtergrond tijdens de ceremonie. Je kan hiervoor een backdrop inzetten. Het ligt echt aan de locatie of en wat hiervoor nodig is. Dit kan namelijk een hele opstelling zijn, maar dit kan ook puur nog de aankleding van bloemen zijn wanneer er al een geweldige achtergrond is of gedrapeerde tule doeken in een boom waaronder jullie zitten. Dit klinkt nu misschien wat plat, maar geloof me; het is sprookjesachtig (en een stuk goedkoper)!


De receptie

 • Hebben jullie een toffe signature drink tijdens de receptie? Zet hiervan dan een bordje op de bar neer zodat mensen hiervan weten!
 • Meer persoonlijkheid geven aan jullie receptie? Denk aan gepersonaliseerde servetten, onderzetters, rietjes of roerstaafjes. Alles kan!
 • Ook hier komen bloemen weer terug. Het ziet er allemaal gewoon net iets leuker uit als er bloemen op tafel staan. Dit hoeven geen grote bossen te zijn, dit kan heel mooi subtiel zijn.
 • De taart waar de tafel (en eventuele andere lekkernijen) op komt te staan kan je ook nog leuk aankleden. Denk hierbij aan een tafellaken in de kleur van jullie thema/kleurenpallet, maar ook aan een leuke etagère en een mooie taartschep!
 • Lichtletters in jullie initialen, LOVE of een ander woord dat voor jullie betekenis heeft geven extra sfeer, zijn super leuk om foto’s mee te maken en maken het, zeker als het donker wordt, een echt feestje!
 • Het gastenboek. Officieel gezien is dit geen decoratie, maar ik neem ‘m toch even mee. Want ook deze kan je weer goed aanpassen op jullie thema/kleurenpallet. Er zijn zoveel soorten, zoek er eentje uit die jullie echt mooi vinden en bij jullie (en de bruiloft) past! Hier kunnen jullie de rest van jullie leven nog in terugbladeren! Extra leuk; wanneer je een photobooth  op je bruiloft hebt staan, zorg er dan voor dat er 2 printjes uitkomen zodat jullie gasten 1 foto kunnen houden en de ander in het gastenboek kunnen plakken. Let dan dus wel bij de binnenkant van het gastenboek op dat dit mogelijk is.
 • De enveloppendoos. Je wilt een mooi, duidelijk plekje waar gasten hun envelop kunnen achterlaten. Je hebt hier tegenwoordig heel veel mooie en leuke opties voor!
 • Wil je belangrijke mensen die er helaas niet meer bij kunnen zijn herdenken/eren/er op een andere manier bijhebben. Neem dan wat oude foto’s mee en eventuele spulletjes en een mooie kaars zodat deze voor jullie overleden dierbaren kan branden.

 

Het diner

 • Tafeldecoratie; Denk hierbij aan servetten (en servetringen), een tafelloper, eucalyptusbladeren, kandelaren, kaarsen, bloemenvazen/vaasjes en eventuele tafelnummers. Ja kan hierbij leuk spelen met het thema, jullie relatie (door bijvoorbeeld foto’s neer te zetten) of een grapje.
 • Naamkaartjes voor de tafelindeling en menukaarten, maak ook deze weer in de stijl van jullie kaart/thema/kleurenpallet. Ook al staat het diner misschien al vast; gasten vinden het altijd fijn om te zien wat ze nou eigenlijk op hun bord hebben liggen.


Het feest

 • Een mooie strakke DJ-booth, lichten, lasers, discoballen, een verlichte dansvloer, foamsticks, gooi alle remmen los voor het feestje van jullie leven!

 

Leuke ideeën om het echt persoonlijk te maken

Maak je bruiloft zo persoonlijk mogelijk door jullie decoratie aan te passen naar jullie wensen en liefdesverhaal. Denk aan lievelingskleuren, bloemen die een speciale betekenis voor jullie hebben, of wellicht met een bepaalde symboliek. Maar er kan nog zoveel meer;

 • Maak het persoonlijk door foto’s in te zetten; van jullie vroeger in gelijke situaties, van jullie reis als koppel en/of van het aanzoek bijvoorbeeld. Maak een trip down memorylane door deze bij binnenkomst neer te zetten, maak een mooie diashow of laat dit bijvoorbeeld terugkomen bij de tafelnummers.
 • Vergeet ook de WC niet. Jouw gasten willen zich tussentijd af en toe even opfrissen. Zet een leuk mandje neer met toiletspulletjes en een lijstje met een leuke quote. Zeker weten dat je gasten dit waarderen.
 • Houden jullie van reizen? Laat dit dan terugkomen op jullie dag door bijvoorbeeld de verschillende dinertafels allemaal een eigen land als thema te geven. Dit kan je vervolgens terug laten komen in bloemstukken en/of accessoires.
 • Hebben jullie allebei tatoeages en speelt dit een rol in jullie leven? Maak een plakplaatjes tatoo-booth waar mensen zich kunnen volplakken met tatoo’s. Extra leuk als jullie deze laten personaliseren natuurlijk!
 • Echte zoetekauwen? Zet als bedankje een stelling schepsnoep neer zodat iedereen een zakje snoep kan scheppen wanneer ze naar huis gaan.
 • Zijn jullie beiden dol op sprookjes? Kier voor een sprookjes(-achtig) thema en speel met verhalen, personages en attributen uit de mooiste sprookjes.
 • Samen fan van een bepaalde serie? Kijk of je hier leuke details uit kan halen zoals uitspraken, accessoires en muziek.
  Zijn jullie bijvoorbeeld fan van Friends? Schrijf op het welkomstbord ‘The one where …&… get married’, gebruik het bekende lettertype met de puntjes op al jullie uitingen, Dans op I’ll be there for you, quote Chandler in je geloften, serveer kreeft (of juist niet) en geef als bedankje iets lekkers met de tekst “… doesn’t share food! So take it home with you.”

Meer inspiratie opdoen? Bekijk eens mijn Pinterest pagina: https://pin.it/1vvKZ5u.

Word je helemaal enthousiast van het lezen van dit blog maar weet je nog niet goed hoe je jullie bruiloft zo persoonlijk mogelijk kan decoreren en invullen? Ik denk graag met jullie mee! Neem vrijblijvend contact op.