Waarom zou je een professioneel ceremoniemeester in moeten huren?

 • Omdat je niet wilt dat je beste vriendin tijdens de ceremonie weg hoeft te lopen om de taart aan te nemen van de leverancier.
 • Of dat je zus het opblazen van het springkussen aan het controleren is terwijl jullie de taart aansnijden.
 • Of dat je lievelingsnicht tijdens de receptie de tafelschikking van het diner aan het klaarzetten is.
 • Of dat je moeder de hele dag met een draaiboek in haar handen van hot naar her loopt.

Je wilt dat je gasten kunnen genieten. Dat je gasten jullie mooiste dag mét jullie beleven. Dat zij geen moment missen.

Ik raad daarom echt aan om dit deel uit te besteden, huur een professioneel ceremoniemeester/weddingplanner in. Uiteraard kan je als je wilt nog steeds dierbaren betrekken tijdens dit proces en/of hen laten helpen als zij dit willen. Maar jullie gasten moeten net zo onbezorgd kunnen genieten van de dag als jullie.

Dit is jullie moment.

Wat je van een professioneel ceremoniemeester / weddingplanner op de dag kan verwachten:

 • Ik houd de hele dag de planning bij. Ik zorg dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek is. Ik zorg dat alle onderdelen op de juiste tijden kunnen beginnen en klaar zijn en dat bepaalde acties goed getimed worden. Denk hierbij ook aan het aan- en uitdraaien van de muziek tijdens de ceremonie, maar ook als mensen een speech gaan geven. Ik weet dit soort zaken op voorhand en kan hier perfect op inhaken.
 • Ik zorg dat de locatie er tip-top uit ziet, dat decoraties op zijn plek hangen/liggen, maar ook dat de locatie zich aan alle afspraken heeft gehouden. Dit houd ik uiteraard de hele dag in de gaten.
 • Ik zorg er de hele dag voor dat jullie er prachtig uit zien, dat de jurk recht hangt en dat de stropdas op zijn plek zit. Zo zonde op de foto’s anders. Ook help ik (of zorg ik dat er iemand anders mee is) tijdens de fotoshoot bij het vasthouden van de jurk/sluier zodat deze niet al zwart zijn voordat de ceremonie begint.
 • Ik verwelkom alle gasten en begeleid hen naar de juiste plekken gedurende de dag. Wanneer zij een vraag/probleem hebben of hulp van mij nodig hebben om iets op te zetten, sta ik ook voor hen klaar. Acts en speeches worden vooraf met mij besproken zodat ik op het juiste moment alles voor hen klaar heb staan. Denk hierbij aan een beeldscherm, attributen en muziek.
 • Ook verwelkom ik alle leveranciers en zorg dat zij hun juiste plek vinden. Op die manier hoef je niemand van jouw dierbaren te missen op de momenten die er toe doen (soms wordt de taart tijdens de ceremonie geleverd bijvoorbeeld en bouwt de DJ op tijdens het diner). Als leveranciers ergens tegenaanlopen zullen ze mij benaderen en beantwoord ik hun vragen/los ik de problemen met hen op. Zo hoeven jullie niets te merken van issues.
 • Gasten die niet zijn uitgenodigd voor bepaalde onderdelen stuur ik weg. Vaak vinden bruidsparen het makkelijker als dit iemand is die buiten de familie/vriendengroep staat om ‘gedoe’ tussen dierbaren te voorkomen.
 • Ik houdt de gastenlijst bij en zorg dat iedereen in het gastenboek heeft geschreven. Hebben jullie een leuke photobooth? Dan gaat iedereen natuurlijk ook op de foto!
 • Ik verzamel alle gevonden voorwerpen, het zal je verbazen hoe vaak mensen hun zonnebril bijvoorbeeld ‘even’ ergens neerleggen. Maar natuurlijk ook jullie (persoonlijke) spullen zoals het ringendoosje, de geloften en het bruidsboeket, maar bijvoorbeeld ook jullie mobiele telefoon. Ik bewaar het allemaal netjes op een veilige plek.
 • Ik heb altijd een noodkoffer bij me voor kleine ongevallen. Denk hierbij aan pleisters en verband, maar ook aan een ty-raps, plakband, een extra panty, haarlak, vlekverwijderaar en processierupsenspray. Ik heb overal aan gedacht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een professioneel ceremoniemeester op jullie bruiloft? Neem vrijblijvend contact op!