Ik krijg vaak de vraag wat een weddingplanner kost. Maar belangrijker nog; wat levert het je op? Door een weddingplanner in te huren kan je namelijk enorm besparen op kosten die je zonder een weddingplanner zou maken. In dit blog vertel ik je alles over hoe een weddingplanner jou kosten bespaart.

Tijd
Je wilt dat alles klopt en perfect is geregeld. Helaas kost dat een hoop tijd. Gemiddeld zijn bruidsparen zelf maar liefst 528 uur bezig met het plannen van hun bruiloft. Een weddingplanner kan door kennis, ervaring en connecties sneller de juiste leveranciers vinden.

Een weddingplanner weet namelijk precies welke leveranciers aansluiten bij jullie wensen, waardoor je veel sneller stappen kan maken zonder dat het jullie tijd en speurwerk kost.

In de details van de bruiloft komt het vaak neer op de keuze; tijd of geld. Door taken en daarmee tijd (deels) uit handen te geven kan je dus een hoop geld besparen. Zeker in een wereld waar tijd geld is.

Kosten
Een weddingplanner weet welke bedragen reëel zijn voor leveranciers om te vragen en waar ruimte is om te onderhandelen. Vaak heeft een weddingplanner goede contacten met leveranciers waardoor je weet dat je goede kwaliteit binnenhaalt voor een goede prijs.

Een weddingplanner weet ook bij nieuwe contacten precies waar op te letten bij het maken van afspraken en onderhandelingen. Een weddingplanner kan vervolgens snel zaken tegen elkaar afwegen en de beste keuzes voor jullie op een rijtje zetten. Zo kan je flink wat kosten besparen.

Daarbij kan een weddingplanner een realistische kijk geven op jullie wensen en het budget. Zijn jullie wensen mogelijk of moeten we toch creatief gaan denken hoe we dit kunnen aanpakken? Ook daar denkt een weddingplanner graag bij mee.

Stress en onenigheid
Driekwart van de bruidsparen ervaart stress tijdens het plannen van de bruiloft. Terwijl jullie in jullie happy-place zouden moeten zitten, moeten jullie je nu buigen over keuzes voor deze ene dag. Dit kan ook nog eens onenigheid tussen jullie veroorzaken.

Een weddingplanner zorgt er voor dat jullie enkel opties doorgestuurd krijgen die bij jullie wensen passen. Zo kunnen jullie uit een kleine selectie kiezen. Mochten jullie er zelfs dan nog niet uitkomen, neem je alles nog eens samen door en kan een weddingplanner advies geven. Je spreekt altijd af met de weddingplanner in hoeverre wie keuzes maakt.

Wat is er voor jullie mogelijk?
Een weddingplanner verdient zichzelf over het algemeen dus terug! Wil jij ook deze tijd en kosten besparen? Ik neem als weddingplanner graag het proces (of delen hiervan) van jullie over. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!